VGME Masterclass Beleggen op de Woningmarkt

VGME Masterclass Beleggen op de Woningmarkt

Locatie: Spoordijk 17, 3534 BD Utrecht (Falck)
Datum: 06 december 2016

Leden van VGME dienen in te loggen voordat ze zich kunnen inschrijven voor deze activiteit. Maak gebruik van de inlogknop rechtsbovenin het scherm of klik hier om naar de inlogpagina te gaan.

Op dinsdag 6 december verwelkom ik u graag bij de VGME Masterclass Beleggen op de Woningmarkt, georganiseerd in samenwerking met Vastgoedjournaal Academie. De beleggersinteresse in de Nederlandse huur - woning markt blijft onverminderd groot. Het totale beleggingsvolume geeft nog altijd een stijgende lijn te zien en bedroeg in 2015 circa 2,2 miljard. Dat is ruim 30% meer dan in dezelfde periode een jaar ervoor. Ook voor 2016 is er een aanhoudende interesse vanuit investeerders en vanuit banken om te financieren. Daarbij zien we een groeiende discrepantie tussen het taxatieniveau en het transactieniveau en een nog groter verschil tussen getaxeerde huurwaarde en markthuren.

Dit zorgt voor risico’s voor de investeerder, belegger en de financier. Daarnaast brengt dit kunstmatig hoge aanvangsrendementen mee die aldus ‘de markt’ door goedkope funding en zoektocht van investeringsgeld naar rendement zullen dalen. Waar liggen de risico’s en kansen? In deze masterclass gaan wij in op de oorzaak van de lagere taxaties versus waarde van transacties, verschillen tussen overspannen markthuur en lagere (taxatie)huurwaarden.

Deze Masterclass wordt verzorgd door Ramon Brouwer. Na zijn studie aan de HTS Haarlem (studierichting constructief) heeft Ramon enige jaren gewerkt bij een bouwkundig adviesbureau. De werkzaamheden bestonden uit het doen van aankoopkeuringen, planmatige onderhoudsplannen, projectbegeleiding en schade-expertise. In 1997 werd hij vastgoedmanager bij Poelwijck Sweers waar hij in 1999 is beëdigd tot makelaar en taxateur. Als vastgoedmanager hield hij zich bezig met het opstellen van exploitatiejaarplannen, de aanbesteding en coördinatie van planmatig onderhoud alsmede de taxaties van vastgoed conform de richtlijnen van de ROZ IPD. In 2002 heeft hij de stap gemaakt naar Capelle makelaars waar hij manager werd van de afdeling wonen en bedrijfsmakelaardij. Hier werd hij geconfronteerd met de uitdaging mee te denken

Locatie
Gastheer Falck Prevention verwelkomt u graag aan de Spoordijk 17 in Utrecht.

Programma
14.30 – 15.00    Inloop
15.00 – 17.45    Masterclass met tussendoor een korte pauze
17.45 – 19.00    Afronding en borrel

Gastenlijst
Zie hier de actuele gastenlijst. Zonder bevestiging van deelname is het helaas niet mogelijk om deel te nemen aan deze bijeenkomst.

VGME PE-Punten
Deze Masterclass is goed voor de bijschrijving van 4 VGME PE-Punten.

Ik kijk uit naar een interessante middag en hoop u te ontmoeten bij deze informatieve sessie.

Hartelijke groet,

Loek Langezaal RVGME
Voorzitter VGME

Sponsoren

  • Ausems
  • Innax
  • KONTEK
  • L & A Real Estate
  • LOEK!
  • Technolab
  • VPS Nederland

Realisatie: verenigingenweb