Nieuws

 • Vastgoedbeleggers Lenteborrel

  De zeer geslaagde Vastgoedbeleggers Lenteborrel op 23 mei 2018 werd mede-georganiseerd door Beleggingspanden.nl. Buiten aan de paardenweide van Boerderij Het Gagelgat te Soest ontvingen wij de gasten met een drankje en een bitterbal. De Lenteborrel was in eerste instantie gericht op kennisdeling en daarom werd de groep verdeeld over meerdere brainstorm-tafels. Actuele onderwerpen zoals 'Duurzaamheid', 'Circulariteit', 'Gasloos ondernemen' en 'Digitalisering in Vastgoed' werden gedurende twee sessies uitgebreid besproken. De aanwezigen die bekend waren met het onderwerp konden hun kennis delen en de aanwezigen die nog niet bekend waren met het onderwerp konden zo kennis opdoen. 

  De ontspannen sfeer, het avondzonnetje en de mooie mix van relaties uit twee verschillende netwerken maakten deze avond tot een bijzonder evenement. 

  Wij danken Beleggingspanden.nl voor het mede-organiseren van deze Vastgoedbeleggers Lenteborrel!

  lees meer
 • AVG: Nieuwe privacy wetgeving

  Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele EU. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Organisaties die persoonsgegevens verwerken - waaronder VGME - krijgen hierdoor meer verplichtingen. 

   

  De informatie in bijgevoegde documenten is ter informatie om ook jou te helpen op tijd klaar te zijn voor de AVG: 

  Voor meer informatie verwijzen we je naar de website Autoriteit Persoonsgegevens.

  lees meer
 • Masterclass 'ROZ en de Leegstandwet'

  Tijdens de Masterclass 'ROZ 2015 en de Leegstandwet' op 19 april 2018 werden beide onderwerpen door spreker Jeroen Kist* uitgebreid met de aanwezigen besproken. 

  Naast een algemene introductie over de achtergrond en het systeem van de Leegstandswet werd nader ingegaan op de verschillen en overeenkomsten tussen verhuren op grond van de Leegstandwet en het ‘gewone’ huurrecht voor woonruimte. Wat zijn de voordelen en risico’s van verhuur op grond van de Leegstandwet?

  De Raad voor Onroerende Zaken stelt modelovereenkomsten en algemene bepalingen voor de huur en verhuur van winkels, woningen en kantoren en overige gebouwde onroerende zaken (zgn. artikel 7:230A BW). De modelovereenkomsten en algemene bepalingen zijn ‘market practice’. In de Masterclass werd nader ingezoemd op de valkuilen en de ruimte die het ROZ 7:230a BW model en algemene bepalingen bieden voor zowel de huurder als de verhuurder.

  *Jeroen Kist is gespecialiseerd in civiel vastgoedrecht. Hij richt zich met name op asset- en propertymanagement, (ver-)koop en (ver-)huur van onroerende zaken en daarmee samenhangend vastgoedgerelateerd verbintenissenrecht.

  Jeroen adviseert en procedeert namens (inter-)nationale vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars, beheerders en andere vastgoedadviseurs op het gebied van huur- en koopovereenkomsten, transformaties en herontwikkelingen, gebreken en (non-)conformiteit, huurprijsprocedures en huurbeëindigingen van middenstandsbedrijfsruimten.

  Jeroen is sinds 2018 als partner verbonden aan Six Advocaten. Daarvoor werkte hij 12 jaar als advocaat bij Lexence Advocaten en Notarissen bij de sectie vastgoed. Jeroen is in 2003 afgestudeerd in Nederlands recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2008 rondde hij de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten af. Jeroen is auteur van het studieboek ‘Huurrecht Begrepen’ en publiceert regelmatig over huurrechtelijke en andere vastgoedgerelateerde onderwerpen. 

  lees meer
 • De nieuwste innovatie van VPS: VPS SmartDoor

  De beveiligingstak van leegstandbeheerder- en beveiliger VPS Nederland lanceert de VPS SmartDoor. Deze innovatieve stalen beveiligingsdeur met bluetooth vergrendelingssysteem creëert een effectieve toegangsmanagementoplossing voor leegstaand vastgoed die optimaal beveiligt, ontzorgt en kosten bespaart. Lees hier verder.

  lees meer
 • Vastgoedsociëteit 'De Kust Gezond' weer een groots succes

  VGME Nieuwjaarsbijeenkomst Vastgoedsociëteit 'De Kust Gezond' op 7 februari 2018 op De Pier te Scheveningen was weer een groots succes. Onder het genot van een hapje en drankje nam Wethouder Boudewijn Revis onze leden mee in zijn interessante verhaal 'De Kust Gezond'. 

  'De Kust Gezond' is het programma voor de verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noord boulevard, de Midden boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte en zal er zelfs een Legoland Discovery Centre gebouwd worden.  

  Scheveningen Bad het hele jaar door aantrekkelijk

  De gemeente Den Haag en ook particuliere investeerders hebben grootse plannen om van Scheveningen Bad een nog aantrekkelijker badplaats te maken. Zo wordt Scheveningen vier seizoenen per jaar aantrekkelijk voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Het doel is om hiermee ook particuliere investeringen op gang te brengen en de economie en werkgelegenheid een impuls te geven. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen.

  Noord boulevard wordt volledig vernieuwd

  Het deel van de boulevard tussen De Pier en het Zwarte Pad wordt volledig vernieuwd. In 2019 moet de vernieuwde Noord boulevard klaar. Aan de vernieuwde boulevard komen nieuwe horecagelegenheden en winkels met daar onder een ondergrondse parkeergarage met plaats voor 700 auto’s. In de toekomstige situatie schuift de boulevard enkele tientallen meters richting zee. Ook de zes strandpaviljoens schuiven mee richting zee. De glooiende vorm van de Noord boulevard is het gevolg van de eveneens glooiende gevel van de nieuwe winkels en horecapanden.

  Wij danken Boudewijn Revis - wethouder Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte van de Gemeente Den Haag - voor zijn interessante en boeiende presentatie! 

  De foto's van de VGME Nieuwjaarsbijeenkomst Vastgoedsociëteit 'De Kust Gezond' kunt u hier bekijken. 

  lees meer
 • Verslag VGME Masterclass Vastgoedmanager van de Toekomst

  De rol van de vastgoedmanager zal in de toekomst blijven bestaan als verbinder tussen belegger, huurder, gebouw en gebied. Op welke wijze de rol zal worden uitgevoerd en door wie dat is de vraag.

  Uit onderzoek blijkt dat het werk van de vastgoedmanager in de toekomst zich kenmerkt door:

  1. meer integratie van vakgebieden, sectoren en internationale invloeden.
  2. meer duurzaamheid.
  3. versnelling door technologische innovaties.

  De masterclass nodigde iedere deelnemer uit om één persoonlijke actie te kiezen binnen een van de drie bovenstaande trends.

  Vervolgens is in groepen (met in elke groep voldoende diversiteit naar actie uit de drie trends) gekeken wat de vastgoedmanager in de toekomst kan verbeteren voor de belegger, de huurder, het gebouw en het gebied?

  De vastgoedmanager kan verbeteren voor de belegger:

  • Het inzichtelijk maken van wat duurzaam en circulair is in de praktijk.
  • Hoe je flexibiliteit kunt vormgeven.
  • Wat maatschappelijk rendement voor meerwaarde oplevert.

  De vastgoedmanager kan verbeteren voor de huurder:

  • Door te zorgen voor een passende ‘pay per use’.
  • Hoe optimaal de voorzieningen kunnen worden benut.
  • Hoe je zorgt voor een aangename omgeving.

  De vastgoedmanager kan verbeteren voor het gebouw:

  • Hoe je het gebouw optimaal kan gebruiken als middel (geluk en verrijking).
  • Hoe het sociale interactie stimuleert.
  • Hoe het optimaal flexibel kan worden gebruikt.

  De vastgoedmanager kan verbeteren voor het gebied:

  • Hoe je zorgt voor een goede leefbaarheid.
  • Hoe je bereikbaarheid en verbondenheid borgt.
  • Hoe je bijdraagt aan een duurzaam gebied.

  Deze verbetermogelijkheden voor de “vastgoedmanager van de toekomst” zijn zeer inspirerend. Hopelijk dagen ze  niet alleen in algemene zin uit maar geven ze ook meer betekenis aan de persoonlijke actie zoals die tijdens de masterclass  door de deelnemers zijn geformuleerd.

  De spreker Norbert Bol heeft zelf als persoonlijke actie gekozen om meer concrete toepassingen voor Gaming en Virtual Reality in community development te vinden. IHij ziet in de uitkomsten een aantal mooie aanknopingspunten. Stakeholders kunnen via Gaming en Virtual Reality oplossingen bedenken en spelen die vaak lastig zijn om vooraf in te schatten. Nu ziet hij concreet voor zich dat je met simulaties een optimale bezetting zichtbaar maakt in het gebouw. Door ‘pay per use’ kun je maatschappelijke activiteiten een betere plek geven tegen passende kosten en daarbij tevens de output laten zien van deze maatschappelijke activiteiten. Deze output wordt vaak niet goed zichtbaar waardoor meerwaarde lastig tot stand komt. Hij ziet dus een win-win-win-win relatie voor zich tussen belegger, huurder, gebouw en gebied waar de vastgoedmanager met behulp van Gaming en Virtual Reality meerwaarde kan bieden. Meer rendement voor de belegger (voor betere pensioenen) met een lager risicoprofiel en duurzamer, waarbij er meerwaarde is voor gebouw en gebied en meer tevreden huurders.

  lees meer
 • VGME verwelkomt nieuwe hoofdsponsor

  LOEK! is op 30 oktober 2017 toegetreden tot VGME als de nieuwe hoofdsponsor. Loekonline.nl, het online platform van LOEK!, verbindt alle stakeholders van een gebouw aan elkaar. Kees van Iwaarden, directeur en oprichter van LOEK!: “VGME is dé perfecte partner voor LOEK! omdat wij hier alle stakeholders uit de vastgoedbranche ontmoeten.”

  Fundamenteel anders aan LOEK! is het werken met één bron voor alle data. In plaats van dat alle stakeholders informatie opslaan in hun eigen systemen, worden documenten, contracten en databestanden centraal opgeslagen in een digitaal gebouwendossier. Samenwerken wordt een stuk gemakkelijker omdat alle informatie op één plek te vinden is en makkelijk gedeeld kan worden met anderen. Bovendien voorkomt het een hoop tijdverlies, fouten en faalkosten. De toekomstvisie omvat het verder implementeren van blockchain en smart contracting.

  Het VGME Bestuur RVGME is in haar nopjes met het aantreden van Van Iwaarden als hoofdsponsor. “LOEK! is een digitale voorloper in de vastgoedbranche en de missie en visie sluit naadloos aan op de ambities van VGME. VGME is zeer vereerd om LOEK! te verwelkomen als nieuwe hoofdsponsor naast VPS Nederland.”

  lees meer
 • 30 november a.s.: VGME Vastgoedsociëteit Buitenlandse Beleggers op de Nederlandse Markt. Komt u ook?

  Het Muntgebouw is meer dan 100 jaar oud. De locatie kent dan ook een rijke historie. Op de feestelijke opening van 23 juni 1911 slaat Koningin Wilhelmina een Gouden Tientje.

  Begin jaren dertig wordt er extra bergruimte gecreëerd vanwege de hermuntering van munten uit Nederlands Indië. Al gauw wordt duidelijk dat er een ondergrondse kluis gebouwd zal moeten worden, op de binnenplaats van het voorgebouw. Wie nu een bezoek aan het Muntgebouw brengt, kan over de ‘Gulden Middenweg’ naar de pers van de Eerste Slag lopen. Direct onder deze loper van geld bevindt zich nog steeds de kluis.

  In 2001 wordt besloten dat het geldmuseum zich gaat vestigen in het Muntgebouw. Helaas sluit in 2013 het Geldmuseum haar deuren, vanwege het intrekken van overheidssubsidies. Adriaan Derksen krijgt de kans zijn droom waar te maken en het rijksmonument wordt omgetoverd tot unieke een congres- en evenementenlocatie waar wij u tijdens de vastgoedsociëteit graag ontvangen!

  Op deze unieke locatie organiseren wij op 30 november a.s. de VGME Vastgoedsociëteit Buitenlandse Beleggers op de Nederlandse Markt. Onder leiding van Wienke Bodewes, onderzoeken Frank van der Sluys, Steven Zeeman en Erik Beets of buitenlandse beleggers wel of niet succesvoller zijn dan hun Nederlandse collega's. Bent u er ook bij? Meld u via deze link aan. Graag tot dan!

  lees meer
 • In memoriam: Jack Dellepoort

  Met grote verslagenheid heeft het VGME bestuur kennis genomen van het overlijden van VGME geregistreerde Jack Dellepoort. Tijdens de beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania is hij om het leven gekomen. Wij hebben hem tijdens de VGME evenementen leren kennen als een bevlogen vastgoedprofessional. Wij wensen zijn familie, vrienden en Amvest collega’s veel kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies.

  lees meer
 • Foto's VGME Masterclass Big Data & Vastgoedsturing

  Op dinsdag 10 oktober jl. vond de succesvolle VGME Masterclass Big Data & Vastgoedsturing plaats. Tijdens deze interactieve Masterclass kregen alle deelnemers, met behulp van voorbeelden uit de praktijk, inzicht over het toepassen van big data in het maatschappelijk vastgoed. De foto impressie treft u via deze link aan. 

  lees meer

Realisatie: verenigingenweb