Archief

 • Masterclass 'Studentenhuisvesting als aanjager van het nieuwe wonen in de stad'

  Sprekers van Pop-up City, The Class of 2020 en Greystar deelden hun uitgebreide kennis over 'living as a service' tijdens de Masterclass 'Studentenhuisvesting als aanjager van het nieuwe wonen in de stad'. De middag begon met een interessante rondleiding over OurCampus en OurDomain, waarna de aanwezigen plaatsnamen op de tribune van de lounge, tussen de biljarttafel en de flipperkast waar even daarvoor studenten hun studiepauze nog doorbrachten. Lees hier meer over de Masterclass en bekijk de foto's. 

  lees meer
 • Bijzonder geslaagde Masterclass 'De alternatieven voor gasloos bouwen'

  De volledig volgeboekte Masterclass 'De alternatieven voor gasloos bouwen' op 8 mei jl. in De Rotterdam was een middag gevuld met enorm veel kennis. Maar liefst vijf sprekers deelden hun kennis over onderstaande onderwerpen, waarop interessante discussies met de zaal volgden. Lees hier meer, bekijke de foto's en download de presenaties van de sprekers om nog meer kennis op te doen. 

  lees meer
 • Een bijzonder inspirerende dag tijdens de VGME Vastgoedsociëteit 'De Klimaattafel'

  De uitzonderlijke VGME Vastgoedsociëteit 'De Klimaattafel' met presentaties van Diederik Samsom en Marcel de Boer (Troostwijk Group) vond plaats in het  Louwman Museum te Den Haag. Lees hier het verslag en bekijk de foto's. 

  lees meer
 • Terugkijken en vooruitbewegen

  Barbara Kramer - REMARK

  Terugkijken en vooruit bewegen: in gesprek met Jan van Zuijlen, een van de Q-teamleden van VGME. Het Q-team is verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de programma’s en visie binnen VGME als van kennisdeler in de vastgoedbranche. We spreken Van Zuijlen over VGME en de huidige trends. 

  De Q van kwaliteit

  Jan van Zuijlen vormt samen met drie andere leden het Q-team binnen VGME; zij bewaken de kwaliteit van de events en zorgen ervoor dat VGME als brancheorganisatie aansluit bij de kenniswensen van de leden. ‘Kennisdeling is een belangrijke pijler van VGME,’ vertelt Van Zuijlen. ’Hoe kunnen we een platform bieden waarmee we kennis zo optimaal mogelijk verspreiden en onze eigen leden actief hun kennis kunnen verdiepen én delen? Als VGME willen we elkaar over actuele onderwerpen informeren, onder andere door bijeenkomsten en masterclasses.’

  In 2018 werden er enquêtes onder de leden gehouden. Daaruit bleek dat de masterclasses en bijeenkomsten goed bevallen zijn. Van Zuijlen: ‘We zijn thematisch goed bezig. Wat het meest aanspreekt zijn combinaties van trends; wat gebeurt er bijvoorbeeld rondom circulariteit, gekoppeld aan de trend van impact investing? We zoeken steeds de beste sprekers bij actuele onderwerpen, dat werkt! Die lijn willen we doortrekken in het nieuwe jaar.’ 

  Terugkijken en voorspellen

  Van Zuijlen deelt – als kennisdeler – ook graag de trends die hem het afgelopen jaar in de vastgoedmarkt opvielen: ‘Er is nog steeds veel geld bij beleggers om te investeren, maar waakzaamheid is geboden. Iedereen voelt dat we aan de bovenkant van de cyclus zitten. We zien ook nieuwe spannende ontwikkelingen en technologieën. PropTech bijvoorbeeld: het toepassen van nieuwe technieken in bestaande gebouwen, zoals het monitoren van vastgoed middels sensoren, IoT en AI om vervolgens via data-analyse het gebouw beter te laten functioneren. Of ConTech, de verdere automatisering en digitalisering die we inzetten om te bouwen. 

  Veel ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen, geeft Van Zuijlen toe, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. ‘Ik zie nieuwe dienstverlening ontstaan, zoals Building as a Service: een gebouw of ruimte als dienst, gemakkelijk aan te passen aan de wensen van de klant. Dit gebeurt al wel, maar wat als we anders gaan kijken naar de hardware: laat een leverancier niet alleen de bouwmaterialen leveren, maar daar ook eigenaar van blijven. Met kopieermachines en verlichting kan het al, waarom niet met een heel gebouw? Als een leverancier zelf verantwoordelijk blijft en nauw betrokken is bij de gebruiker, zie je dat de innovatiecurve stijl omhoog gaat. De leverancier heeft er direct baat bij dat het product langdurig goed blijft functioneren. 

  In 2019 zoeken we nog meer de verbinding op 

  Bij VGME blijven we het komend jaar doorpraten over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Circulariteit, PropTech en BaaS zijn daarbij voor Van Zuijlen ook komend jaar de hot topics.

  Ook denkt het Q-team na over manieren om de kennis van de oudere generatie door te geven aan jongere leden. Bijvoorbeeld door bijeenkomsten te organiseren rond een thema en daar leden vanuit verschillende generaties en disciplines bij elkaar te zetten. Van Zuijlen: ‘In kleiner comité kunnen mensen meer op de inhoud in, hun ervaring en oplossingen uitwisselen. Vaak is er 1 innovatie die door iedereen apart wordt ontwikkeld, dat is eigenlijk zonde. We zouden steeds meer naar keteninnovatie moeten gaan, want ieder vanuit zijn eigen discipline alleen werkt onvoldoende. De krachten bundelen, dat willen we nóg meer uitwerken in het nieuwe jaar.’ 

  lees meer
 • Nieuw financieel bestuurder toegetreden bij VGME

  Inge Bassant

  Per 1 januari 2019 is Gilbert Boutier RVGME als financieel bestuurder toegetreden tot het bestuur van Stichting VastgoedManagers-Expert. Gilbert Boutier is eigenaar van Three Mountains Interim Management en heeft ruime ervaring als executive financial, change en project manager.

  Gilbert: “Digitalisering & Data worden alleen maar belangrijker. Dat geldt zeker ook voor vastgoed. VGME zal als netwerk- en kennisorganisatie op het gebied van innovatie en verdere professionalisering van vastgoedbeheer hierin een rol kunnen spelen. De interactie en vooral de samenwerking tussen beleggers, asset managers, property managers en toeleveranciers zal verder worden geïntensiveerd en geprofessionaliseerd. Als interim vastgoed en finance professional bij beleggers, asset managers en property managers hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan dit proces.” 

  VGME bestuur 

  Per 1 januari 2019 is Koert Hans Smit teruggetreden als financieel bestuurder. Het VGME bestuur is ervan overtuigd dat Gilbert Boutier met zijn uitgebreide kennis en ervaring op het financiële vlak de juiste persoon is om deze rol te vervullen. Tevens is Gilbert al ruim 5 jaar lid en is daarmee bekend met de gang van zaken van de stichting. Voorzitter Loek Langezaal RVGME en secretaris Robbert Geerlings RVGME verwelkomen Gilbert met veel enthousiasme binnen het bestuur van Stichting VastgoedManagers-Expert. 

  lees meer

Realisatie: verenigingenweb