Archief

 • Vastgoedbeleggers Lenteborrel

  De zeer geslaagde Vastgoedbeleggers Lenteborrel op 23 mei 2018 werd mede-georganiseerd door Beleggingspanden.nl. Buiten aan de paardenweide van Boerderij Het Gagelgat te Soest ontvingen wij de gasten met een drankje en een bitterbal. De Lenteborrel was in eerste instantie gericht op kennisdeling en daarom werd de groep verdeeld over meerdere brainstorm-tafels. Actuele onderwerpen zoals 'Duurzaamheid', 'Circulariteit', 'Gasloos ondernemen' en 'Digitalisering in Vastgoed' werden gedurende twee sessies uitgebreid besproken. De aanwezigen die bekend waren met het onderwerp konden hun kennis delen en de aanwezigen die nog niet bekend waren met het onderwerp konden zo kennis opdoen. 

  De ontspannen sfeer, het avondzonnetje en de mooie mix van relaties uit twee verschillende netwerken maakten deze avond tot een bijzonder evenement. 

  Wij danken Beleggingspanden.nl voor het mede-organiseren van deze Vastgoedbeleggers Lenteborrel!

  lees meer
 • AVG: Nieuwe privacy wetgeving

  Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele EU. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Organisaties die persoonsgegevens verwerken - waaronder VGME - krijgen hierdoor meer verplichtingen. 

   

  De informatie in bijgevoegde documenten is ter informatie om ook jou te helpen op tijd klaar te zijn voor de AVG: 

  Voor meer informatie verwijzen we je naar de website Autoriteit Persoonsgegevens.

  lees meer
 • Masterclass 'ROZ en de Leegstandwet'

  Tijdens de Masterclass 'ROZ 2015 en de Leegstandwet' op 19 april 2018 werden beide onderwerpen door spreker Jeroen Kist* uitgebreid met de aanwezigen besproken. 

  Naast een algemene introductie over de achtergrond en het systeem van de Leegstandswet werd nader ingegaan op de verschillen en overeenkomsten tussen verhuren op grond van de Leegstandwet en het ‘gewone’ huurrecht voor woonruimte. Wat zijn de voordelen en risico’s van verhuur op grond van de Leegstandwet?

  De Raad voor Onroerende Zaken stelt modelovereenkomsten en algemene bepalingen voor de huur en verhuur van winkels, woningen en kantoren en overige gebouwde onroerende zaken (zgn. artikel 7:230A BW). De modelovereenkomsten en algemene bepalingen zijn ‘market practice’. In de Masterclass werd nader ingezoemd op de valkuilen en de ruimte die het ROZ 7:230a BW model en algemene bepalingen bieden voor zowel de huurder als de verhuurder.

  *Jeroen Kist is gespecialiseerd in civiel vastgoedrecht. Hij richt zich met name op asset- en propertymanagement, (ver-)koop en (ver-)huur van onroerende zaken en daarmee samenhangend vastgoedgerelateerd verbintenissenrecht.

  Jeroen adviseert en procedeert namens (inter-)nationale vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars, beheerders en andere vastgoedadviseurs op het gebied van huur- en koopovereenkomsten, transformaties en herontwikkelingen, gebreken en (non-)conformiteit, huurprijsprocedures en huurbeëindigingen van middenstandsbedrijfsruimten.

  Jeroen is sinds 2018 als partner verbonden aan Six Advocaten. Daarvoor werkte hij 12 jaar als advocaat bij Lexence Advocaten en Notarissen bij de sectie vastgoed. Jeroen is in 2003 afgestudeerd in Nederlands recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2008 rondde hij de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten af. Jeroen is auteur van het studieboek ‘Huurrecht Begrepen’ en publiceert regelmatig over huurrechtelijke en andere vastgoedgerelateerde onderwerpen. 

  lees meer
 • De nieuwste innovatie van VPS: VPS SmartDoor

  De beveiligingstak van leegstandbeheerder- en beveiliger VPS Nederland lanceert de VPS SmartDoor. Deze innovatieve stalen beveiligingsdeur met bluetooth vergrendelingssysteem creëert een effectieve toegangsmanagementoplossing voor leegstaand vastgoed die optimaal beveiligt, ontzorgt en kosten bespaart. Lees hier verder.

  lees meer
 • Vastgoedsociëteit 'De Kust Gezond' weer een groots succes

  VGME Nieuwjaarsbijeenkomst Vastgoedsociëteit 'De Kust Gezond' op 7 februari 2018 op De Pier te Scheveningen was weer een groots succes. Onder het genot van een hapje en drankje nam Wethouder Boudewijn Revis onze leden mee in zijn interessante verhaal 'De Kust Gezond'. 

  'De Kust Gezond' is het programma voor de verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noord boulevard, de Midden boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte en zal er zelfs een Legoland Discovery Centre gebouwd worden.  

  Scheveningen Bad het hele jaar door aantrekkelijk

  De gemeente Den Haag en ook particuliere investeerders hebben grootse plannen om van Scheveningen Bad een nog aantrekkelijker badplaats te maken. Zo wordt Scheveningen vier seizoenen per jaar aantrekkelijk voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Het doel is om hiermee ook particuliere investeringen op gang te brengen en de economie en werkgelegenheid een impuls te geven. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen.

  Noord boulevard wordt volledig vernieuwd

  Het deel van de boulevard tussen De Pier en het Zwarte Pad wordt volledig vernieuwd. In 2019 moet de vernieuwde Noord boulevard klaar. Aan de vernieuwde boulevard komen nieuwe horecagelegenheden en winkels met daar onder een ondergrondse parkeergarage met plaats voor 700 auto’s. In de toekomstige situatie schuift de boulevard enkele tientallen meters richting zee. Ook de zes strandpaviljoens schuiven mee richting zee. De glooiende vorm van de Noord boulevard is het gevolg van de eveneens glooiende gevel van de nieuwe winkels en horecapanden.

  Wij danken Boudewijn Revis - wethouder Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte van de Gemeente Den Haag - voor zijn interessante en boeiende presentatie! 

  De foto's van de VGME Nieuwjaarsbijeenkomst Vastgoedsociëteit 'De Kust Gezond' kunt u hier bekijken. 

  lees meer

Realisatie: verenigingenweb