Archief

 • Rotterdam klimaatneutraal

  Barbara Kramer - REMARK

  Je kan het dak op: hoe Rotterdam klimaatneutraal wordt
  Sinds het klimaatakkoord van Parijs is aandacht voor klimaatverandering niet meer weg te denken. Ook in Rotterdam. Dacht de stad 10 jaar geleden nog na over mogelijke scenario’s als gevolg van klimaatverandering, tegenwoordig is het vanzelfsprekend en urgent. Net als in de rest van Nederland komen initiatieven op, en daarmee nieuwe uitdagingen, innovaties, veranderende rollen en regelgeving. Lees hier de complete rapportage (exclusief voor leden).

  lees meer
 • VGME certificaten uitgedeeld!

  Leden met 40 of meer PE punten hebben in juli hun VGME certificaat mogen ontvangen. Ruim 30% van de leden heeft dit mooie aantal ondertussen behaald en het bestuur verwacht dat dit aantal komend jaar nog flink zal stijgen. 

  De Permanente Educatie (PE) systematiek is drie jaar geleden door VGME geïntroduceerd. Hierin is opgenomen dat VGME leden binnen een periode van drie jaar minimaal 40 PE punten behaald dienden te hebben om als persoon in het VGME register geregistreerd te blijven. Deze pilot is laatst door het VGME bestuur verlengd met één jaar. Het VGME-register blijft tot 1 juli 2020 ongewijzigd; na 1 juli 2020 kunnen enkel VGME leden die binnen de daarvoor aangegeven jaren 40 PE punten of meer hebben behaald, en vervolgens jaarlijks 15 PE punten halen, in het register geregistreerd blijven.

  lees meer
 • Masterclass 'De klimaatbestendige stad'

  "Rotterdam is nu nog koploper vervuiling, maar we willen binnen 10 jaar koploper duurzaamheid zijn.” Arno Bonte, wethouder duurzaamheid en energietransitie. Een groot onderdeel van deze aanpak is de aanleg van groene daken in Rotterdam, welke een groener aanzien geven, een buffer bij regenafvoer vormen en voor een langere levensduur van een dak zorgen. Van der Tol B.V. en AM werken met de Gemeente Rotterdam aan een groenere, gezondere en leefbaardere stad en gaven deze dag meer inzicht in hun duurzame aanpak. Lees hier meer over deze inspirerende middag. 

  lees meer
 • VGME Dossier

  Heb jij de reportages uit het VGME dossier al gelezen (alleen voor leden)? Met de informatie uit deze reportages hou jij je vastgoedkennis up-to-date. Deze maand lees je hier over 'Woondomeinen: trends in het nieuwe stedelijk wonen'. 

  lees meer
 • Masterclass 'Studentenhuisvesting als aanjager van het nieuwe wonen in de stad'

  Sprekers van Pop-up City, The Class of 2020 en Greystar deelden hun uitgebreide kennis over 'living as a service' tijdens de Masterclass 'Studentenhuisvesting als aanjager van het nieuwe wonen in de stad'. De middag begon met een interessante rondleiding over OurCampus en OurDomain, waarna de aanwezigen plaatsnamen op de tribune van de lounge, tussen de biljarttafel en de flipperkast waar even daarvoor studenten hun studiepauze nog doorbrachten. Lees hier meer over de Masterclass en bekijk de foto's. 

  lees meer

Realisatie: verenigingenweb