Samen met diverse hogescholen in Nederland bundelt VGME de krachten om de volgende generatie vastgoeddeskundigen te inspireren en ondersteunen. Tijdens de Next Generation bijeenkomst delen en adviseren VGME-leden studenten van diverse vastgoedgerelateerde opleidingen. Na een introductie door een VGME-lid om de aanwezigen te prikkelen, gaan de leden in gesprek met de studenten over een opdracht. Als lid treed je op als expert om de studenten verder te helpen.
Voorafgaand aan de bijeenkomst werken studenten in groepen van 4 of 5 aan een vraagstuk, opgesteld door een opdrachtgever. Tijdens de ronde tafels presenteren de studenten kort hun groepsopdracht en bespreken ze eventuele knelpunten. Daarnaast wordt ruimte geboden om in te gaan op de verschillende expertises van de VGMEleden. De inspirerende ochtend wordt afgesloten met een gezellige lunch met de experts en studenten.
De sessie op woensdag 26 november 2025 vindt plaats bij Hogeschool Utrecht bij de opleiding Built Environment. Deze hbo-opleiding leidt studenten in vier jaar op tot experts in het ontwerpen en ontwikkelen van duurzame steden. De studie combineert techniek, creativiteit en praktijkgericht werken. Studenten kiezen een specialisatie in stadsontwikkeling, bouwen of digitaal ontwerpen, en werken aan echte projecten met opdrachtgevers. Afgestudeerden ontvangen een Bachelor of Science en kunnen aan de slag als adviseur, ontwerper of projectleider in de bouw- en infrasector.
PROGRAMMA
09:00 Inloop
09:30 Presentatie + Q&A
10:15 Ronde tafels
12:00 Lunch
SPREKERS
Ole Thijs Kramer
CEO bij Saever
Het bedrijf Saever richt zich op efficiënt energiemanagement voor gebouwen. Als CEO van Saever ontwikkelt Ole Kramer samen met zijn team slimme oplossingen zoals de EnergyPilot, een systeem dat gebouwen digitaliseert en het energieverbruik optimaliseert. Door gebruik te maken van een digitale tweeling van een gebouw kan Saever tussen de 10% en 40% energie besparen.
Voor de oprichting van Saever was Kramer medeoprichter van Neworn, een duurzaam platform voor de handel in tweedehands babykleding. Neworn richtte zich op het verminderen van kledingafval en het ondersteunen van milieuvriendelijke merken in Europa.
Kramer heeft een achtergrond in bedrijfskunde en studeerde aan de EAE Business School in Barcelona. Hij is actief betrokken bij discussies over energie-efficiëntie, duurzaamheid en de toepassing van AI in gebouwen. Zo is hij lid van de Young TVVL commissie, bestuurslid bij een vereniging voor jonge ondernemers en volgde hij trainingen over de Werkelijke Energie Intensiteit Indicator (WEI) om energieprestaties van gebouwen beter te kunnen meten en verbeteren.
Met zijn werk bij Saever draagt Ole Kramer bij aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het behalen van klimaatdoelstellingen.