Bericht van onze voorzitter

07/09/2020

Het is maandagochtend en ik breng mijn dochter naar school voor haar eerste schooldag. Onderweg lees ik vanuit de auto de billboards ‘de scholen zijn weer begonnen’; bedoeld om automobilisten na de vakantie aandacht te laten hebben op de aanwezigheid van schoolgaande kinderen in het verkeer. Ik bedenk me dat volledige focus is wat je nodig hebt om na de vakantie weer terug te keren naar werk. 

Fundamentele veranderingen
Automatisch kruipt het oude gevoel in je lijf van hoe je vroeger na vakantie weer aan de slag ging. Maar er zijn fundamentele veranderingen ten opzichte van vorig jaar ontstaan als gevolg van de Corona pandemie. Wat is er allemaal anders? En welke invloed heeft dat op mijn werk als vastgoedmanager, en voor mijn relaties?

Hoe kwetsbaar is commercieel vastgoed voor deze crisis?
Vallen de transacties in vastgoed stil? Of is er voorlopig nog een tekort?
Wat zijn de gevolgen voor verduurzaming en stikstofmaatregelen van de overheid?
Welke regels gelden er nu voor mijn gebouwen? En qua installatietechniek?

Tientallen vragen
Allemaal vragen die waarschijnlijk bij velen van u dagelijks onderwerp van gesprek zijn met opdrachtgevers of uitvoerende partijen. Thuiswerken vormt sowieso voor velen nog steeds een belangrijk deel van de werkweek. Voor sommigen ideaal, maar voor anderen een beperking. Kantoren zijn weinig bezet, het retaillandschap komt extra onder druk. Voor de bouwsector is de impact op de korte termijn te overzien. Toch is de sector wel degelijk kwetsbaar op de iets langere termijn. Veel projecten gaan nu nog door, maar de kans op vertraging neemt toe.

Mijn gedachten zijn afgedwaald en ik realiseer me dat ik de bestemming bereikt hebt. Mijn dochter gaat weer naar school en zal de komende jaren nog dagelijks blijven leren. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor haar. Wie relevant wil blijven op de arbeidsmarkt, zal zijn leven lang moeten blijven leren, en tegelijk mensen moeten leren kennen. Je kunt dat op verschillende manieren doen; door meerjarige specialistische opleidingen te volgen, maar ook door lid te worden van een interessant kennisnetwerkclub zoals VGME, speciaal voor Vastgoedmanagers en vastgoedexperts werkzaam bij commerciële beheerorganisaties, gemeentelijke vastgoedorganisaties, onderwijsvastgoed, zorgvastgoed of bijvoorbeeld corporaties etc.

Kennis is macht
In de afgelopen driekwart jaar als voorzitter van VGME heb ik de degelijkheid en veerkracht van de vastgoedmarkt gezien. Ook VGME heeft zich moeten aanpassen, want tja, als netwerken en mensen ontmoeten een belangrijk onderdeel van de doelstelling is, dan moet je realiseren dat hier nieuwe regels voor gelden. Alle vertrouwen heb ik in ons zorgstelsel die dag en nacht bouwen aan een medische oplossing om ook VGME weer de ruimte te geven om grote samenkomsten te organiseren. In de tussentijd houden we ons aan het nieuwe normaal. Een ieder past zich razendsnel aan aan de veranderde omstandigheden. De echt succesvolle mensen onder ons passen zich aan, absorberen en leren van de nieuwe omstandigheden, en zien de kansen om daar een stap voorwaarts te maken. Kennis is macht. 

VGME is er voor iedereen
Voor degenen die onderdeel willen zijn van een goede netwerkclub en/of voor diegenen die aan hun kennis willen blijven werken. Met het behalen van PE punten tonen VGME leden aan hun vastgoedkennis up-to-date te houden. Met voldoende PE punten per jaar wordt het VGME lid toegevoegd aan het RVGME register en mag daarmee de RVGME titel dragen. Ruim 300 vastgoedprofessionals dragen deze titel inmiddels met trots!

Ik spring uit de auto en loop naar het schoolplein. De onderwerpen en ideeën voor VGME flitsen door m’n hoofd. Ik heb er zin in om samen met alle mensen die bezig zijn met VGME aan de slag te blijven, om de leden de nodige kennisopbouw te bieden en te werken aan de vergroting van zijn of haar netwerk.

Hopelijk tot snel ziens (in het echt of digitaal) bij een van onze bijeenkomsten!

Hartelijke groet,

Robbert Geerlings 
Voorzitter VGME

Reageren? Mail naar voorzitter@vgme.nl.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top