Leden In Beeld

In de serie Leden In Beeld gaan we in gesprek met ons veelzijdige netwerk. We zetten leden centraal en praten met hen over hun carrière, persoonlijke ontwikkeling en de rol die VGME speelt in hun loopbaan. Klik op onderstaande titels om de interviews te lezen.

Ondernemer met een missie
Van een gebouw een woon- of werkomgeving maken die daadwerkelijk waardevol is voor de gebruiker, dat is waar Tara Moorman (37) zich dagelijks voor inzet. Ze schuwt niet om daarvoor soms tegen heilige huisjes te schoppen. Lees meer over haar boeiende carrièrepad!

Ondernemende vastgoedprofessional die in mogelijkheden denkt
Het leven is een reis vol onverwachte wendingen, heeft VGME-lid Ingmar Lo-A-Njoe (42) ervaren. Deze Groningse vastgoedprofessional heeft zijn weg gevonden door doelen te stellen, flexibel te zijn en door te blijven gaan, zelfs als het pad anders loopt dan gepland. 

Risicoadviseur en ondernemer met een passie voor alles wat rijdt, vliegt en vaart
Hobby’s in overvloed voor de veelzijdige Thomas Kemp (29) uit Den Haag. Naast risicoadviseur bij verzekeringsmakelaar In-Staet, sleutelt dit ondernemende VGME-lid aan motorfietsen, is hij liefhebber van muziek uit de jaren 70 en 80 en runt hij zijn eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in de aan- en verkoop van auto’s.

Het aanstekelijke enthousiasme van Mireille de Korte 
‘Als ik op een verjaardag aan een kind uit leg wat ik doe, grap ik weleens dat ik Monopoly speel voor volwassenen.’ glimlacht Mireille. We spreken Mireille over de levenslessen van haar ouders, de ontwikkeling van 57 woningen, haar visie op ‘vastgoedvrouwen’, de drive om te blijven leren en haar vastgoedexpertise. 

‘Van alleen cijfertjes word ik niet gelukkig, er moet ook echt iets staan.’
Al jaren woont Richard in Amsterdam, de stad waar het nooit saai is op het gebied van vastgoedontwikkeling. Dat hij betrokken is bij de complete campusvernieuwing van de VU, maakt van zijn baan als controller vastgoedprojecten dan ook een functie waarin hij zijn ‘projectmatige ei’ kwijt kan. 

‘Ik gun ieder kind een fijne tijd in een mooi, gezond en betaalbaar schoolgebouw’
Romy Schneider is vastgoedadviseur op het gebied van kinderdagverblijven, basisscholen en kindcentra. Met ruime ervaring en een achtergrond in de architectuur fungeert zij als schakel tussen wat de gemeente wil en wat scholen of kinderdagverblijven wensen en nodig hebben in hun (nieuwe) gebouw.

Van kraamhulp naar vastgoedmanager
Een voormalige watertoren uit 1915 is het decor van ons gesprek. De herontwikkeling van dit indrukwekkende Rijksmonument naar een kantoor was een instrument om het bedrijf in een klap op de kaart te zetten. We praten met Nellie over haar carrièrepad van zorg naar stenen, de onvergetelijke kennismaking met Leen Hoogvliet en de energie die hun veelzijdige vastgoedontwikkelingen haar geven.

De onbegrensde liefde voor vastgoed van Nico van der Linden
Een vastgoedfanaat in hart en nieren! Als zoon van een aannemer was hij al op 16-jarige leeftijd voor het eerst betrokken bij de renovatie van een monumentaal pand. We praten met Nico van der Linden over waarom oude bouwstijlen hem fascineren, zijn visie op succesvol samenwerken en hoe hij zijn kennis over wil dragen op de volgende generatie.

De succesformule van de jonge ambitieuze ondernemers Sam Spendel en Menno Elzinga
Aan de keukentafel in Menno zijn ouderlijk huis bedachten de toentertijd wat onrustige jeugdvrienden tientallen bedrijfsideetjes. Tien jaar later is die bewuste tafel het eerste bureau van hun succesvolle onderneming. We praten met Sam en Menno over trots en de kick van ondernemen, de kansen van duurzaamheid en hoe je vrienden blijft als zakenpartners.

Pauline Rijskamp RVGME - 'Nieuwsgierigheid is de leidraad van mijn carrière'
Ze is van vele markten thuis: de woningmarkt, commercieel vastgoed, gemeentelijke panden en zelfs de notariële kant van vastgoed. Kijkend naar het cv van Pauline Rijskamp is de conclusie dat geen aspect van de vastgoedsector wordt uitgesloten. Voor zij als Assetmanager bij de Gemeente Leiden aan de slag ging, werkte Pauline onder andere bij vastgoedregisseur MVGM en de Gemeente Rotterdam. We praten met Pauline over creatief omgaan met leegstand, haar drive om te blijven leren en het lidmaatschap van VGME.

Johan Schoonus RVGME - 'Van kok naar vastgoedontwikkelaar'
Deze bevlogen zorgvastgoed ontwikkelaar is een schoolvoorbeeld van iemand die zich van onderaan omhoog werkt. Hij begon onderaan de ladder als leerling-kok, volgt later in zijn carrière diverse opleidingen en werkt zich omhoog tot vastgoedontwikkelaar. We praten met Johan over zijn bijzondere kerstdiner, creatieve manier van zorgvastgoed ontwikkeling, maar ook zijn financiële uitdagingen en inventieve oplossingen.

Marcel Klok RVGME - 'Ik wil verkennen, ontdekken, ontmoeten en verbinden' 
Door zijn multidisciplinaire achtergrond en brede ervaring heeft hij de kennis in huis om complexe vraagstukken om te zetten naar praktisch uitvoerbare trajecten. Klok maakt er een sport van om ieders geluid te horen in een ontwikkeling. We spreken met Marcel over zijn filosofie op succesvol ontwikkelen, zijn bijzondere hobby en zijn ‘twee rechterhanden’.

Annemieke Boiten - 'De veelzijdigheid van Rotterdams vastgoed'
Met ruim 200 vastgoedobjecten in haar portefeuille komt Annemieke Boiten alles tegen. Van kinderboerderijen en scoutingverenigingen tot zwembaden en voetbalcomplexen. ‘Mijn werk is ontzettend veelzijdig: de bouw van een schuilhut in een volkstuintje vind ik net zo leuk als de grote renovatie van het Topsportcentrum Rotterdam die ik net heb afgerond.’ In de twee decennia dat Annemieke voor Gemeente Rotterdam werkt heeft zij veel meegemaakt, we gaan met haar in gesprek over haar carrière, VGME en haar visie op duurzaamheid.

Michel Capitein - 'Rasondernemer en lid van het eerste uur'
Ruim twee decennia staat de bevlogen ondernemer Michel Capitein aan het hoofd van Technolab. Daar hebben zij alles in huis voor een gezonde werkomgeving, veilig water en goed functionerende technische installaties in gebouwen. Als we met Capitein terugblikken op zijn carrière, dan refereert hij eerder in welke auto hij reed, dan jaartallen. We praten met hem over deze liefde voor auto’s, zijn ondernemersdrive en het actieve lidmaatschap van VGME.

Sylvia Lisapaly-de Winkel - 'De topsportmentaliteit van Sylvia'
Samen met tien collega’s verzorgt Sylvia Lisapaly-de Winkel het projectmanagement en duurzaamheidsoplossingen voor uiteenlopende vastgoedontwikkelingen. Voor zij begon met ondernemen deed zij diverse ervaringen op in de vastgoedwereld. We praten met Sylvia over haar eerste baantje, Nederlands zorgvastgoed en hoe het ongeluk van haar man haar leven heeft veranderd.

Ben van den Berg - 'Een inkijk bij het Rijksvastgoedbedrijf'
Met zijn team voert hij uiteenlopende vastgoed gerelateerde inspecties uit in duizenden overheidsobjecten. We ontmoeten Ben op het Ministerie van Financiën in Den Haag. Hij vertelt ons over zijn jonge jaren, de jaarlijkse borrel met generaals en hoe trots hij is op zijn twee kinderen.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

back to top